;)
Jimmson: Znajdź równanie prostej prostopadłej do punktu BC przechodzącej przez punkt A.
A=(−13,−16) B=(−4,−2), C=(4,10) Mógłby mi ktoś z tym pomóc?
11 lut 23:48
Jimmson:
11 lut 23:56
Marcin: Prosta może być prostopadła do punktu?
11 lut 23:59
Jimmson: Takie mam zadanie. Jeśli Ci to w czymś pomoże, to pomiędzy "pomiędzy i przez"− po prostu nie
wpisem literki i
12 lut 00:03
5-latek: Ma byc prostopadalej do prostej BC
wyznacz rownanie prostej przechodzacej przez punkty B i C
Potem np tak
https://matematykaszkolna.pl/strona/2011.html
Ale tak wlasciwie to wystarczy w tym zadaniu znalezc wspolczynnik kirunkowy prostej BC
12 lut 00:29
12 lut 00:31