matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odleglosc punktow
adix:
odleglosc punktu (3,4,5) od punktu (0,0,5) wynosi: 5? d=
√
(x1−x2)
2
+(y1−y2)
2
+(z1−z2)
2
licze z tego wzoru?
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
tylko, ze dla x,y,z? czy gdy mam takie punkty wyjdzie 2 ? (1,2,3) (2,2,2)
11 lut 16:43
Mila:
√
(2−1)
2
+(2−2)
2
+(2−3)
2
=
√
1+0+1
=
√
2
11 lut 16:46