matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
pilne:
[f(x)]'= x
cosx
10 lut 11:37
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
10 lut 11:39
wredulus_pospolitus:
przekształcamy: x
cosx
= e
ln (x
cosx
)
= e
cosx*lnx
i z takiej postaci licz pochodną
10 lut 11:39
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2211.html
podobnie
10 lut 11:41
pilne:
dzięki
10 lut 11:41