funkcja liniowa
yeezus: Dla jakiej wartości parametru m rozwiązaniem równania | x − 1 | = m + 2 jest para liczb o
przeciwnych znakach ?
9 lut 23:15
5-latek:

I
9 lut 23:19
Eta:

Odp: m> −1
9 lut 23:23
yeezus: Eta, a równania tych prostych wyszły Ci m = x −3 i m = −x −1 ?
9 lut 23:26
yeezus: ?
9 lut 23:35
pigor: .. ,

warunki zadania spełnia nierównośc:
m+2>−1 ⇔ m>−3 ⇔
m∊(−3;+∞) − szukany zbiór wartości m . ...
9 lut 23:42
yeezus: pigor, w odpowiedziach jest m ∊ (−1;+∞)
9 lut 23:44
Ajtek:
Oj
Pigor, dla m∊(−3;
∞) równanie ma rozwiązania. Dwa rozwiązania o różnych znakach ma dla
m∊...
Cześć

.
9 lut 23:45
pigor: ..., przepraszam ; spojrzałem na przesunięty już wykres o 2 do dołu, czyli
m>−1, a więc wycofuję to co napisałem .
ostatnio, niepotrzebnie "wcinam się" komuś i potem mam tylko same ...
9 lut 23:51
yeezus: a moglibyście mi jakoś opisać skąd to się wzięło ? czy jakieś proste wyliczaliście, czy coś?
czy po prostu to widać a ja jestem taki gupi ? ;c
9 lut 23:52
Ajtek:
pigor dzisiaj taki dzień jest, też się myliłem
9 lut 23:53
pigor: ... , bo ja bym nie przesuwał, tylko narysował f(x)=|x−1| i f(0=1,
więc warunki zadania będą spełnione ⇔ m+2>1 ⇔ m>−1 i tyle .
9 lut 23:54
Eta:
Ja lubię wszystko "przesuwać"
10 lut 00:41
5-latek: Meble co jakis czas w domu tez
10 lut 00:42
Eta:
Dokładnie
10 lut 00:43
10 lut 00:46
5-latek: Z meblami to tak jak u mnie . Czasami nawet probuja mnie przestawic
10 lut 00:47