Dane są funkcje f i g określone wzorami f (x) = u{1}{2}x + 2 ig (x) = - x - 1..
Roni.: Dane są funkcje f i g określone wzorami f (x) = 12x + 2 ig (x) = − x − 1
a) Sporządź wykresy tych funkcji w jednym układzie współżędnych
b) dla jakiego argumentu obie funkcje mają tę samą wartość? Wyznacz tę wartość
c) Dla jakich argumentów funkcja f przyjmuje wartości niemniejsze od wartości funkcji f
d) dla jakich argumentów obie funkcje przyjmują wartości dodane
9 lut 18:28
J: Nie pozostaje nic innego,tylko rysować
9 lut 18:29
Roni.: Problem w tym że ja nie umiem tego narysować ... Wg nie rozumiem co i jak
9 lut 20:18
exevan:
9 lut 20:30
5-latek: dajesz zadania z funkcji kwadratowej a nie porafisz narysowac wykresu funcji liniowej ?
Cos tu jest nie tak

dawniej uczen szkoly podstawowej umial rysowac takie wykresy
To wstyd z euczen liceum albo techniku tego nie umie. Wielki wstyd
I nie pisz mi ze nie kazdy musi umiec matematyke . Tak nie kazdy a le wykres prostej to kazdy
musi umiec narysowac
9 lut 21:43
kaka: współrzędne
9 lut 21:46
Uczę się: No po to napisał na forum żeby się dowiedzieć

zresztą jest milion poradników jak rysować
wykres funkji liniowej i w sumie racja, że zamiast szukać poradników i samemu próbować coś
sklekocić nawet źle, ale przynajmniej próbuje

to pisze tu i prosi się o rozwiązanie.i
jeszcze ten błąd.. współżędne... zadanie z książki i jeszcze z błędem przepisane.
10 lut 00:13
Marcin: Serio kiedyś w podstawówce uczyli rysowania wykresów funkcji kwadratowych? Czy to tylko ironia?
10 lut 00:16
Uczę się: nie uczyli, ani teraz ani nigdy xd
10 lut 00:18
Marcin: No też jakoś tego nie widzę
10 lut 00:22
5-latek: Marcin to nie jest zadna ironia
W ksiazce Algebra do 1 klasy klasy techniku i liceum zawodowego autorki A. Ehrenfeucht i OLga
Stande (z tej sie uczylem) w dziale Funkcja kwadratowa paragraf 25 , Jednomian drugiego
stopnia
Nalezy potworzyc nastepujacy materiual: Tabelka i wykres funkcji y=ax
2 dla a>0 i a<0 .
Symetria punktow plaszcyzny wzgledem osi ukladu wspolrzednych
To byly wiadomosci ze szkoly podstawowej . Przed tym dzialem byly takie
ZBiory i liczby rzeczywiste
Funkcje ( tu np bylo do powtorzenia −−−−wlasnosci funkcji trygonometrycznych)
Funkcja liniowa . Nalezy powtorzyc nastepujacy material. Wykres funkcji y=ax. Przewsuniecie
wykresu .
10 lut 00:32
5-latek: Bylo to w 1973roku
10 lut 00:34
5-latek: Chociaz
Eta chodzi teraz do 1LO

to zapytaj sie jej czy w tamtym wcielemiu tez tego
nie przerabiala
10 lut 00:38
Marcin: To nie wiem teraz czy dzieciom z tamtego okresu zazdrościć, czy może im współczuć

Popatrzcie
co teraz dzieciak potrafi po ukończeniu podstawówki
10 lut 00:50
5-latek:
10 lut 00:56