Proszę, niech toś mi rozwiąże te zdanie :(
Mati: | | 1 | |
Wykres funkcji liniowej f jest prostopadły do prostej y= |
| x−11 i przechodzi przez punkt |
| | 4 | |
(0,2). Miejscem zerowym tej funkcji jest liczba: A.2 B.−8 C.0,5 D.−0,5
9 lut 20:48
daras: za dużo danych i 0 pytań
9 lut 20:48
9 lut 20:49
9 lut 20:49
Mati: jest pytanie o miejsce zerowe i sa podane 4 odp
9 lut 20:49
Mati: wiem, że zadałem to pytanie 2 razy, ale za pierwszym razem nie dostałem dalszych odp
9 lut 20:50
kaka: a nie umiesz wyliczyć miejsc zerowych ?
f(x)=ax+b f(x)=0⇔ax+b=0
9 lut 20:52
Bizon:
... zatem wsp. kierunkowy =−4
y−2=−4x ⇒ 0−2=−4x ⇒ x=0,5
9 lut 20:52