aj karamba, proszę pomoc!!!
ahoj: Punkty E= (7,1) i F= (9,7), to środki boków odpowiedno: AB i BC kwadratu ABCD. Przekątna tego
kwadratu ma długość?
9 lut 19:12
Eta:

|AC|= 2*|EF| =......
9 lut 19:17
9 lut 19:18
ahoj: 4
√10
dzięki wielkie
9 lut 19:20
Eta:
ok
9 lut 19:22
5-latek:

Grunt to jakis w ogole rysunek . Nie ?
Wzor na srodek odcinka
Liczysz z tego wspolrzedne punktu A i wspolrzedne punktu B
teraz liczysz dlugosc odcinka AB i juz przekatna to pikus
Teraz sie zastanow do czego przy tej tresci zadania potrzebny byl punkt F ?
9 lut 19:24
5-latek: Witam
Eta 
To teraz niech powie z jakiego twierdzenia skorzystalas

Poza tym ma drugi sposob
9 lut 19:28
Bizon:
... to jeszcze pokaż nam
5−latku jak z tego wzoru na środek odcinka policzysz te
współrzędne punktów A i B −

... oczywiście bez Taleska −
9 lut 19:33
9 lut 19:46
Bizon:
... "wproś się" do
Ety na pigwówkę −
9 lut 20:17
Eta:

( już nie ma
9 lut 20:18
5-latek: Eta 
A moze jednak masz gdziesz buteleczke schowana
9 lut 20:23
5-latek: Bo kiedys mowilas ze nie masz jablek ale zawsze dla
bezendu dwa sie znajda
9 lut 20:24
Bizon:
Eta to już latosią wykończyłaś ... ?
9 lut 20:43