matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
elongacja:
Wykaż, że ciąg a
n
= 3 * 2
n
jest ciągiem geometrycznym... nie wiem zupełnie jak sie za to zabrać, co trzeba wykazywać? napisać im że n
1
=3 a q=2 ?
6 lut 19:18
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/forum/235401.html
6 lut 19:24