Marcin był na wakacjach w miejscowości A, a Tomek w miejscowości B. Postanowili spotkać się
pomiędzy miejscowościami. Wyruszyli ze swoich miejscowości o tej samej godzinie. Marcin jadący
| 1 | ||
rowerem pokonał | drogi z miejscowości B do A. Z jaką prędkością szedł Tomek, a z jaką | |
| 4 |
| 1 | ||
Vt= | S | |
| 4 |
| 3 | ||
(V+10)t= | S | |
| 4 |
| S | ||
t= | ||
| 4V |
Proszę o pomoc
jak powinien on wyglądać ?
| s | 3s | |||
t= | i t= | |||
| 4vM | 10+vM |
| s | 3s | |||
⇒ | = | ⇒ v=vM=5km/h to vT=15km/h | ||
| 4v | v+10 |
dziękuję