Zadanie
Michał: Sporządź wykres funkcji y = −3x
2 + 2x + 1. Przedstaw funkcję w postaci kanonicznej i
iloczynowej.
https://matematykaszkolna.pl/forum/235624.html
Przedstawiłem funkcję w postaci kanonicznej i iloczynowej. I oprócz dwóch błędów które zauważył
BlackHawk Powinno być dobrze, tylko nie wiem jak się zabrać za wykres pomoże ktoś?
6 lut 13:19
Patronus: znajdź miejsca zerowe, wierzchołek, nanieś na uklad te 3 punkty i narysuj parabolę
6 lut 13:21
Janek191:
6 lut 13:23
Michał: Patronus tak jak tutaj:
http://zadane.pl/zadanie/4478720 ?
| | 1 | |
Miejsce zerowe to było X1 i X2 czyli tak jak u mnie X1 = 1 , X2 = − |
| |
| | 3 | |
| | 1 | | 4 | |
A wierzchołki to p i q czyli p = |
| q = |
| |
| | 3 | | 3 | |
oto chodzi?
6 lut 13:26
Michał: Już wiem o co chodzi.
Dzięki Janek191 , Patronus
6 lut 13:35