f. kwadratowa
nattsi: 1. Dla jakich wartości parametru m pierwiastkami równania x2−2mx−m2−2m+4=0 są dwie różne
liczby ujemne x1 i x2 spełniające warunek |x1−x2|=4√2?
Gdy rozwiązywałam to zadanie postawiłam założenia, jednak wyszły przedziały, a wynik powinien
wyjść m=−3 lub m=2, jak do tego doprowadzić?
2. Rozwiąż równanie √1+x + √1−x = √x+2
6 lut 12:54
J: A jakie były te założenia ?
6 lut 13:02
6 lut 13:03
6 lut 13:05
nattsi: Eta, tak podnieść do kwadratu, ale tam się w któryms momencie chyba wzory skróconego mnożenia
pojawiają, ale nie wiem gdzie i dlaczego, o to chodzi. J. jakbyś mógł/ mogła zrobić zadanie po
swojemu, albo podać instrukcje jak zrobić, to bym była wdzięczna i ze swoim skonfrontowała
6 lut 13:11