Wzór de Moivre'a
Kac:
Moduł mi wyszedł |z| = 1, więc:
i teraz nie mam pojęcia jak to zamienić na radiany.
5 lut 20:16
PW: Ja znam ten kąt osobiście, ale Ty możesz do tego dojść licząc
sin2α = 2sinαcosα
5 lut 20:19
zawodus: 75 stopni
5 lut 20:22
Kac: no nie czaje za bardzo policzyłem i wyszło/;
sin2α=2
tylko nie wiem co mi to daje?
5 lut 20:25
5 lut 20:26
5 lut 20:27
Kac: no przykro mi ale nie ogarniam
5 lut 20:29
PW: Po pierwsze pomyliłeś się w rachunkach i nawet się temu nie dziwisz, że sinus osiągnął wartość
2.
5 lut 20:31
Kac: no to mówię, że nie ogarniam
5 lut 20:42
Mila:
2*sinα*cosα=sin2α
| | √6+√2 | | √6−√2 | | 6−2 | | 1 | | 1 | |
2* |
| * |
| =2* |
| =2* |
| = |
| =sin2α⇔ |
| | 4 | | 4 | | 16 | | 4 | | 2 | |
| | π | |
Myślę, że mogłeś skorzystac z tablic i napisać, że α= |
| |
| | 12 | |
5 lut 21:05