ZAGADKA
OLA 1222: Cegła waży kilo i pół cegły. Ile waży cegła
5 lut 19:49
Mila:

Ułóż równanie.
5 lut 20:11
OLA 1222: nie wiem jak
5 lut 20:27
5-latek: czego placzesz

Nie potrafisz napisac prostego rownania ? Masz podane praktycznie na tacy
| | x | |
x= |
| +1 i wylicz z tego x |
| | 2 | |
5 lut 20:29
Bizon:
... od każdej strony równania możemy odjąć tyle sama ... np pół cegły −
5 lut 20:30
OLA 1222: z matmy orłem nie jestem
5 lut 20:31
5 lut 20:38
OLA 1222: x = 1 + x/2,
(1 − 1/2)x = 1,
x/2 = 1,
x = 2. nie wiem czy dobrze zrozumiałam
5 lut 20:42
Marcin: Dobrze zrozumiałaś, chociaż liczysz to dziwnie
5 lut 20:43
Ajtek:
5 lut 20:43
Mila:
Olu w której jesteś klasie?
5 lut 20:45
OLA 1222: Marcin a jak mam liczyć
5 lut 20:45
5 lut 20:46
5-latek: Nasza Ola 1222 pewnie jest w 1LO.
5 lut 20:48
OLA 1222: no zgadłeś XD jestem bardziej humanistką
5 lut 20:50
Mila:
No to masz rozwiązanie i tu jest zwyczaj, że należy podziękować.
5 lut 20:57
OLA 1222: dzienkujem
5 lut 21:00
Mila:
5 lut 21:09
daras: Olu1222 jak na humanistkę, to pisac tez nie umiesz
ogólnie jesteś sierota albo sobie jaja z nas robisz, stawiam na to drugie
6 lut 07:37