NA ZALICZENIE :C
Mysia: Hejka

w tym semestrze zawaliłam trochę matematykę, Pan powiedział mi że da mi zaliczenie
jeśli będę w stanie wykonać kilka zawiłych zadań , proszę o pomoc

!
1. Oceń wartość logiczną zdania: 2∊ {X ∊ R : 2x3 − 3x2 + 1 = 0 }
2. Wiemy, że równanie x2 + bx + c = 0 ma dokładnie jedno rozwiązanie. Wyznacz rozwiązania
równania x2 + 2bx + 4c = 0
3. Liczba abcabc jest podzielna przez 10985. Jaka to liczba?
4. Znajdź wszystkie pary liczb całkowitych, których różnica jest równa ich iloczynowi.
5. Wykaż, że jeżeli a+b+c = 0 (a ≠ 0 ), to ab + bc + ac < 0
BARDZO PROSZĘ O POMOC !

Jeśli można także jasne wytłumaczenie

Odwdzięczę się JAK TYLKO BĘDĘ W STANIE !