matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wzór f-cji kwadr. w postaci iloczynowej
Matematyczna :):
Wiedząc, że a = −2 oraz x1 (miejsce zerowe) = −1 x2= 3. zapisz wzór funkcji kwadratowe w postaci iloczynowej , kanonicznej i ogólnej
4 lut 18:03
Ajtek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
I tyle.
4 lut 18:18