funkcja
potrzebujący:
| | 3 | |
Określ zbiór wartości funkcji: f(x) = x2−x− |
| . Dla jakich argumentów funkcja przyjmuje |
| | 4 | |
wartości ujemne?
4x
2−4x−3<0
Δ=64
√Δ=8
to wychodzi x∊(−3,5;4,5) ?
1 lut 19:16
potrzebujący: w odp jeszcze mam inny wynik? wytłuamczy ktoś zadanie
1 lut 19:19
Bizon:
... to chyba źle wychodzi −
1 lut 19:19
1 lut 19:20
1 lut 19:21
potrzebujący:
| | 1 | | 3 | |
x∊( |
| , |
| ) ale to i tak nie to ? |
| | 2 | | 2 | |
1 lut 19:23
MQ: | | 1 | | 3 | |
Pewno źle wyliczyłeś pierwiastki, bo mi wychodzi (− |
| ; |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
1 lut 19:23
Garth:
Mamy funkcje kwdratowa, ktorej wykresem jest parabola z ramionami do gory. Zbiorem wartosci
beda wszystkie wartosci lezace owyzej wierzcholka + on sam.
1 lut 19:23
potrzebujący:
Już wiem gdzie robiłem błąd. Dziękuję
1 lut 19:23