matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Radek:
jak rozwiązać takie rówanie
x
x
2
x
3
x
4
1−
+
−
+
=243+x
5
3
9
27
81
pomnożenie przez 81 nic nie dało. Proszę o wskazówki .
31 sty 20:08
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
31 sty 20:09
Marcin:
x
W sensie że q=−
?
3
31 sty 20:11
bezendu:
242
Tak to będzie ciąg geometryczny x=−
?
81
31 sty 20:14
zawodus:
ok.
31 sty 20:14