matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ponawiam pytanie
Me:
Ponawiam pytanie, bo w odpowiedzi dostałam rozwiązanie na równoległobok, nie trapez
W trapezie ABCD, w którym AD || BC, zachodzą równości |AB|=|BC|, |AC|=|CD| oraz |BC|+|CD|=|AD| Wyznacz kąty tego trapezu.
31 sty 15:22
Bogdan:
234722
31 sty 16:12