matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodne
mareczek:
obliczyć pochodne f(x)= xe
x
f(x)= sinx x cosx
30 sty 15:30
Patronus:
f'(x) = e
x
+ xe
x
f'(x) = cosxcosx − sinxsinx A tu wzory na pochodne
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
30 sty 15:32
mareczek:
wielkie dzięki
30 sty 15:50