obicz nie moge dać sobie z tym rady
monika: (1/2)do potęgi −5 * 8do−2 + (−64do −1)do−2 *2 do −13 − (0,2)do −3 8 125 do −1 =
29 sty 11:55
29 sty 11:59
J: A ja nie mogę sobie dać rady z odczytaniem
29 sty 11:59
monika: jedna druga do potęgi −5 *8 do −2+(−64do−1)nawias do −2 *2do −13−(0,2)do −3 *125do −1 =
29 sty 12:14
daras: naucz sie pisać
29 sty 12:15
J: Z lewej strony masz przykłady jak zapisywać potęgi
29 sty 12:16
monika: i ja mam tak = 2do potęgi 5 razy jedna ósma do potęgi 2 dodać (64 pierwsze)nawias do potęgi 2
razy jedna druga do potęgi 13 odjąć dwie dziesiąte do potęgi 3 razy jedna ósma = i dalej
wszystko mi się miesza
29 sty 12:17
monika: drogi darasie czy jak Ci tam a może dopiero zaczynam z tego korzystać i łatwiej mi napisać tak
jak to się czyta !? i jak widzisz pisać umiem ,ale najwyraźniej ty masz problem z czytaniem ze
zrozumieniem.
29 sty 12:19
5-latek: | | 1 | |
( |
| )−5* 8−2+((−64)−1)−2*2−13−(0,2)−3*125−1 tak ma byc ? |
| | 2 | |
29 sty 12:26
monika: wszystko ok prócz +(64−1)do −2
29 sty 12:29
J: W końcówce gdzieś brakuje "8", chyba że zamiast * wcisnęła 8
29 sty 12:29
monika: | | 1 | |
( |
| )−5*8−2+ (64−1)−2*2−13−(0,2)−3*125−1 |
| | 2 | |
29 sty 13:02
monika: tak wygląda przykład .
29 sty 13:03
5-latek: Nie bedee mogl poswiecic CI duzo czasu bo zaraz wyjezdzam do pracy i muszse jeszce kupic
wnuczce kostium kota na bal karnawalowy

Popatrz na ten link do gory i praktycznie beda nam potrzebne wzory 3 od gory i 4 od gory .
| | 2 | | 1 | |
Zobacz tez ze 0,2= |
| = |
| |
| | 10 | | 5 | |
No to jeszdiemy
| 1 | |
| −5 4 wzor ile to sie rowna ? |
| 2 | |
29 sty 13:17
5-latek: J jak jeszce jestes na forum to moze pomozesz dziewwczynie
29 sty 13:18
monika: Dziękuje wam za pomoc ja muszę uciekać przerwę zrobić w nauce aby dzieciom obiad zrobić

jak
mówiłam uczę się teraz w liceum zaocznie bo jestem mamą dwóch synów
29 sty 14:06
daras: jedno wyszło jej na dobre, nauczyła się pisać potęgi
29 sty 15:08