Kangur: log1/29 * log1/34
log63 * log612 + log262
103+log5
7 paź 20:41
Kangur: dorzucam jeszcze 2 zadanka

log
9log
327
log
8log
4log
216
7 paź 20:55
pytajacy: log3 5 * log25 27 =
taki przykład mnie interesuje
7 paź 22:09
Jakub: log
1/29 * log
1/34 =
log
1/23
2 * log
1/32
2 =
4log
1/23 * log
1/32 =
4 ( log
1/33 / log
1/3(1/2) ) * log
1/32 =
4 (-1 / log
1/32
-1 ) * log
1/32 = 4
Korzystałem ze wzorów na
218
7 paź 22:23
wiśnia:
103+log5=103 * 10log5=103 * 5
log35*log2527=log35 * 1/3log3 25=log35
----------- = 3/2
1/3*2log35
8 paź 20:09