Wyznacz najwieksza i najmniejsza wartosc funkcji w danym przedziale
lala30041: Wyznacz najwieksza i najmniejsza wartosc funkcji w danym przedziale
a) f(x)=3x²−9x+6, x∈<0,2>
b) f(x)=−2x²+8x−6, x∈<0,3>
c) y=−2x²+12x−10, x∈<0,1>
d) y=2x−x², x∈<3,4>
czy mogłby pokazac ktos jak to zrobic krok po kroku jak idzie te działanie zebym wiedziałą jak
to zrobic , i najlepiej zeby było to jedną prostą metodą

dziekuje z góry
28 sty 11:58
28 sty 12:04
J: Musisz "5−latek" znaleźć "jedną prostą metodę"
28 sty 12:06
lala30041: nic nie rozumiem
28 sty 12:09
Lorak: to naucz się schematu, może przy okazji zrozumiesz
28 sty 12:18
5-latek: Moja panno . Jest na to prosta metoda
Rozwiaznie conajmniej 10 przykladow . . Jesli nic nie rozumiesz to od tego jest nauczyciel zeby
CI wyjasnil
J ja teraz wlasnie szukam takiej prostej metody jak zagadnac szefa o podwyzke .

Ale chyba mu powiem wprost ze ma duzo kasy to by mogl sie tez ze mna podzielic
28 sty 12:26
lala30041: zeby nauczyciel mi wyjasnił to bym teraz nie pytała Ciebie o zdanie
28 sty 12:33
5-latek: Na zdrowie
28 sty 12:39
lala30041: a) f(x)=3x²−9x+6 f(0)=3*2²−9*2+6 f(0)=12−18+6 f(0)=2 i potem z tego wzoru f(x)=3x²−9x+6
obliczasz p, q i deltę i zadanię rozwiązane.
28 sty 12:59