Funkcja kwadratowa
Natalia: Mam problem z takim zadaniem

Prosiłabym o pomoc

a) y=2(x−1)2−4
b)y=3x2−2x+1
c)y=−1/2x2+4
d)2(x+1)(x+5)
e)y=−(x−6)(x+4)
f)y=3(x+2)2−6
Będę wdzięczna za pomoc.
22 paź 16:06
Bogdan:
np a)
y = 2(x − 1)2 − 4 = 4x − 4 − 4 = 4x − 8
22 paź 16:11
Bogdan:
Zapoznaj się z tym materiałem
69
22 paź 16:12
AS: Zmieniłaś nick i myslisz,że masz problem z głowy.
A przecież prosiliśmy o podanie rezultatów i skorygujemy
błędy. Z tego wynika że nic nie zrobiłaś ,tylko czekasz na gotowca.
22 paź 16:15
Natalia: zrobiłam i mi nikt nie odpisał czy dobrze więc ponawiam prośbę
22 paź 16:50