??
Klara: Liczba log45 jest rowna:
a) log30+log15 b) 2*log5−log3 c)log5+2*log3 d) log50−log5
26 sty 15:56
Klara: prosze pomozcie
27 sty 11:02
27 sty 11:02
J: c)
27 sty 11:03
J: Podejrzewam,że i tak poprosi o wyjaśnienie
27 sty 11:04
wredulus_pospolitus:
J: .. a gdzie tam ... zaznaczy i poleci dalej
27 sty 11:05
J: No to tylko jej strata, bo może chociaż troszkę by się nauczyła
27 sty 11:06
5-latek: A moge ja?
27 sty 11:06
J: No to próbuj...

Tylko pamietaj... do trzech razy sztuka
27 sty 11:09
5-latek: Ja bym posatwil na c ale nie wiem licze i mi nie wychodzi
Mozesz podac wynik zobacze czy mam taki sam
27 sty 11:13
wredulus_pospolitus:
ale tutaj nie ma żadnego wyniku

a przynajmniej o niego nam nie chodzi
tutaj trzeba zastosować wzory:
log(a*b) = loga + logb
log a
b = b * log a
i jeszcze do innych podpunktów:
27 sty 11:14
5-latek: Czyli wesola szkola

Ale nasza kolezanka sie nie odzywa

A taka byla pilna pomoc
27 sty 11:17
J: 5−latek nie czaruj,że liczysz,ale Ci nie wychodzi.Powiedz wprost "chcę gotowca "
27 sty 11:23
5-latek: Wlasnie tak jak napisales . Chce gotowca
27 sty 11:25
J: Odpowiedź: c)
27 sty 11:40
5-latek:
27 sty 11:46
5-latek: MOze jednak kolezanika spyta dlaczego ?
A odczytujac z tablic to log45=1,65321
27 sty 11:53