jt
Hugo: −q3+2q2+2q+2=0 da sie wyznaczyc q?
25 sty 00:01
Maslanek: Jakoś na pewno
25 sty 00:02
Hugo: :C uczyli mnie by znalezc w(x)=0 gdzie 2|x ale nie ma takiego
25 sty 00:05
ICSP: Takim sposobem tego nie rozwiążesz
25 sty 00:07
Maslanek: q
3−2(q
2+q+1)=0
q
3−1−2(q
2+q+1)+1=0
(q−1)(q
2+q+1)−2(q
2+q+1)+1=0
(q
2+q+1)(q−3)+1=0
Na pewno pierwiastek jest mniejszy niż 3
25 sty 00:08
Hugo: szukam matematyka do pomocy nie filozofa xd ale ok ze wgl tu wbiliscie : )
25 sty 00:09
Hugo: uuu xd ogarne!
25 sty 00:09
25 sty 00:10
Maslanek:

Gdzieś w okolicach 2,8−2,9
25 sty 00:12
Hugo: bo jest do tego zadania rysunek chodzi o to ze 4 okregi tworza ciag geometryczny i sa zawarte w
kacie ABC 60stopni odcinek AB ma 2V3 gdzie A styka sie z najwiekszym okregiem. I tam budujemy
trojkat 30,60,90 mamy odpowiednio 2,2V3,4cm .. trojkat ABO // O − srodek najwirkszego okregu.
wybika nam ze cztery srednice okregow daja 6 oraz najwiekszy okrag ma promien 2 .. tak
powstaje tamto rownanie rysunek sproboje jutro wklepac
25 sty 00:15
Hugo: Icsp link ogarne jutro i dziekuje tu kazdemu cenie ze jest po polnocy a wy mi pomagacir .x
25 sty 00:18
Mila:
w(1)≠0
w(−1)≠0
w(2)≠0
w(−2)≠0
Nie ma pierwiatków wymiernych.
Zatem wzory Cardano.
25 sty 16:39