log
kapsel: (logab)2= logab2=2logab?
23 sty 11:20
daras: źle
23 sty 11:22
Aga1.: Nie.
(logab)2=logab*logab=loga2b≠logab2
23 sty 11:23
23 sty 11:26
daras: zawsze znajdzie sie jakaś
Aga1
23 sty 11:27
kapsel: (logab)2=log2ab=logab*logab?
23 sty 11:30
Aga1.: Tak.
23 sty 11:34
kapsel: a możecie pomóc mi w tym zadaniu?
Wyznacz te wartości parametru m , dla których równanie:
(log3x)2 − log3x2=m ma dwa rozwiązania należące do przedziału ⟨1, ∞ ) .
23 sty 11:40
wredulus_pospolitus:
no to masz:
(log
3x)
2 − 2*log
3x = m
niech y=log
3x
y
2 − 2y = m
23 sty 11:48
kapsel: tak, zrobiłem, tylko że teraz nie wiem jakie wartości "m" mam brać
23 sty 12:02