matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
anka:
Oblicz pole powierzchni całkowitej walca o promieniu podstawy 4 cm, jeśli pole jego przekroju osiowego jest równe 40 cm
2
.
20 sty 18:58
dero2005:
d = 8 dh = 40 ⇒ h =
πd
2
P
c
=
+ πdh =
2
20 sty 19:01
anka:
Bardzo dziękuję
20 sty 19:05
daras:
a wystarczyło samemu znaleźć odpowiednie wzoru tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1002.html
20 sty 19:10