matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
onxx:
Oblicz
√
3
3
jak to zrobic?
19 sty 23:17
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
popatrz na 6 wzor od gory
19 sty 23:19
Ajtek:
√
3
=3
1/2
3
3
=3
3
ze wzorku: a
b
*a
c
=a
b+c
zatem:
√
3
3
=3
1/2
*3
3
=....=3
√
3
19 sty 23:22
Janek191:
(
√
3
)
3
=(
√
3
)
2
*
√
3
= 3
√
3
20 sty 01:14