https://matematykaszkolna.pl/strona/868.html





Niezbyt fajny ale zawsze rysunek
b = 2
c = 3
| x | √3 | ||
= cos30o = | |||
| c | 2 |
| 3 | ||
x = | √3 | |
| 2 |
| a+b | ||
P = | *h = 32(38√3+1) | |
| 2 |
| 9 | 3 | 3 | ||||
Wynik: P = | √3 + 3 jest dobry , ale nie wynika z P = | ( | √3 + 1) ![]() | |||
| 8 | 2 | 8 |
J . Ostatnio pisaliismy . Popatrz post 23:58.
. Racja, wiekszość ma już obliczone.

skoro gość "podobno" już obliczył, to niech poda TUTAJ swoje rozwiązanie
a wtedy sie ewentualnie wyprostuje jego tok myślenia.
Uważam,ze podawanie gotowych rozwiązań mija się z celem, i służy li tylko samemu
rozwiązującemu.