oblicz pochodne funkcji.. pilnie prosze o rozwiazanie tego
baśka111: oblicz pochodne funkcji :
16 sty 20:13
Kejt: =4(x−3)'=... w czym problem?
16 sty 20:14
baśka111: nie umiem tego rozwiazan w ogole nie umiem tych pochodnych
16 sty 20:17
16 sty 20:19
baśka111: aaaa... dzieki wielkie !
16 sty 20:20
Kejt: no problemo
16 sty 20:20
baśka111: czyli bedzie wynik taki : −12x4
16 sty 20:25
baśka111: przez x do 4 ? bo nie widac chyba..
16 sty 20:25
Kejt: nie.. może będzie Ci łatwiej jak najpierw policzysz tylko
(x−3)'=...
potem wynik przemnóż przez 4
16 sty 20:29
16 sty 20:39