ge
bezendu:

Mam narysować figurę
F1={x∈R,y∈ R |x+y−6y≤0}
F2={x∈R,y∈R |y≤ 6 − |x|}.
I zaznaczyć w układzie wspoł figurę F=F
1∩F
2
15 sty 00:54
bezendu:
F1=x2+y2−6y≤0
15 sty 00:57
bezendu:
| | polekoła | |
I pole tej figurt to będzie PΔABC+ |
| ? |
| | 2 | |
15 sty 01:00
Lorak: Tak
15 sty 01:02
bezendu: Dzięki.
15 sty 01:03
bezendu:

A teraz mam narysować takie coś
y∊<−1,3> y=2x+b b∊<−3,2>
zrobiłem tak −2x−3 i prosta y=6x+3 ?
15 sty 01:06
Godzio:

To jest ten obszar który tworzy równoległobok
15 sty 01:13
bezendu: ?
15 sty 12:39
15 sty 12:48
wredulus_pospolitus:
bezendu ... popełniłes błąd podstawiając 'b'
masz funkcję y=−2x+b b∊<−3;2>
więc masz funkcje od y=−2x −3 do y=−2x +2
15 sty 13:02
bezendu:
wredulus czyli interesują mnie tylko krańce przedziałów ?
15 sty 13:06
bezendu:
5−latek tam są wektory w tym co mi wysłałeś. Będę to niedługo robił.
15 sty 13:07
5-latek: Tak bo masz przedzialy domkniete
15 sty 13:26
wredulus_pospolitus:
no nie tylko krańce ... ale krańce pokazują Ci w jakim przedziale będzie ta cala rodzina
prostych ... będzie ona własnie pomiędzy tymi dwoma prostymi
to tak samo jak zaznacz y∊<−1;3> <−−− rysujesz dwie proste y=−1 i y=3 i zaznaczasz przedział
wewnątrz
15 sty 13:28
bezendu:
Ale nie o to pytam.
15 sty 13:28
bezendu:
Dzięki wredulus
15 sty 13:29