BARDZO PROSZE O POMOC
kamila: wartosc wyrazenia log125+log8 : log4+log25 jest rowna ? : A)2 B)1,5 C)3/2
10 sty 14:17
10 sty 14:19
J: Gotowce nic Ci nie dadzą. Faktycznie o logarytmach nie masz pojęcia. Poświęć troche czasu i
poczytaj.
10 sty 14:20
J: Kamila. Teraz tylko definica logarytmu,którą Ci napisałem w innym poście.Tutaj "podstawą"
logarytmu jest liczba 10.
10 sty 14:22
kamila: rozwiazanie prosze ...
10 sty 14:27
J: Nawet nie próbujesz sama.
1) Do jakiej potegi trzeba podnieśc 10, aby otrzymać 1000 ?
2) Do jakiej potegi trzeba podnieśc 10, aby otrzymać 100 ?
10 sty 14:30
wredulus_pospolitus:
se prosić to możesz
10 sty 14:30
wredulus_pospolitus:
J ... ona czeka na gotowce ... ona nie chce się tego nauczyć
10 sty 14:31
wredulus_pospolitus:
jeszcze by wyszło na to że potęgowania nie potrafi ... po co jej to ... lepiej czekac na
gotowca
10 sty 14:31
J: Poczekajmy chwilę. Jesli nie będzie próby, była to naprawdę ostatnia podpowież z mojej strony
10 sty 14:33
kamila: umiem potegowac ....
10 sty 14:34
10 sty 14:34
J: Kamila, na miły bóg. To napisz co obliczyłaś ?
10 sty 14:35
krystek: logab=c⇔ac=b
log101000=c⇔10c=1000
10 sty 14:38
Ajtek:
A mi się wydaje, że to jakaś klasóweczka jest pisana

.
10 sty 14:43
kamila: nie zadanie domowe
10 sty 14:44