POMOCYYYYYYYYY
kamila: jezeli log(podstawa loarytmu to 3)x=1/2 i log(podst.log to 3)y=2 to : ?
10 sty 14:33
J: Już jest postęp. Niema " na dole", tylko "podstawa logarytmu" Tego się juz Kamila nauczyła
10 sty 14:34
wredulus_pospolitus:
czemu ... czemu nie chcesz zajrzeć do dzialu logarytmy i spojrzeć na zadania tam zamieszczone i
rozwiązane krok po kroku
10 sty 14:35
kamila: dobra nie chcecie mi pomoc to nie

...
10 sty 14:37
J: Nic innego nie robimy.To Ty nie wykazujesz chęci współpracy,tylko czekasz na gotowce.
10 sty 14:48
kamila: ale te obliczenia pomoga mi zdobyc lepsza ocene i dlatego was prosze o nie bo ja nie mam
pojecia na ten temat
10 sty 14:56
wredulus_pospolitus:
haha
to tym bardziej nie powinniśmy Ci pomagać ... to co z tego że będziesz miala 'lepszą ocenę'
skoro i tak wielkie G będziesz z tego umiała

To co, ze w przyszłości będziesz miała dyplom magistra skoro nie będziesz znała podstaw z danej
dziedziny
10 sty 14:58
J: Co Ci z lepszej oceny. Ważne jest co umiesz.Miałem kidyś uczniów,którzy mieli niskie oceny, a
wiedzieli duzo więcej niż Ci z wyższymi ocenami.To,że nie masz pojecia,to Twoja wina.Po prostu
nie chcesz.
10 sty 15:01
kamila: co wam szkodzi mi podac pare obliczen naprawde......
10 sty 15:02
J: Przecież już parę obliczeń dostałas
10 sty 15:03
wredulus_pospolitus:
to że Twoje podejście do sprawy (jak i do nas) jest takie a nie inne
masz W DUPIE co piszemy ... bylebyśmy napisali ci rozwiązania
10 sty 15:03
wredulus_pospolitus:
nie chcesz się nauczyć ... chcesz tylko dostać odpowiedzi aby nauczycielka dała się
'zbajerować' że rozumiesz temat ... bo rodzice wtedy będą zadowoleni jaką to 'ynteligentną'
córkę mają ... ale przyjdzie matura i się okaże, ze ów 'ynteligentna' córeczka nawet ułamków
nie potrafi dodać
I będzie płacz i będzie lament
10 sty 15:05
J: Przede wszystkim będzie WSTYD
10 sty 15:06
J: Kamila.Nikt się nu na Tobie "nie wyżywa". Musisz po prostu pewne rzeczy zrozumieć.
10 sty 15:08
wredulus_pospolitus:
oczywiście płacz i lament to będzie mamy ów córeczki ... bo córeczka doskonale wiedziała od 3
lat, że wielkie G potrafi i nie zda
10 sty 15:08
wredulus_pospolitus:
ejjj ... ja się wyzywam

ale wyżywam się po to byś sobie uświadomiła −−− zrobienie braków w matematyce się zemści
prędzej czy później (przeważnie prędzej) ... a nadgonienie braków jest baaaaaaaaaardzo
czasochłonne
więc lepiej byś opanowała logarytmy ... zwłaszcza że je dopiero zaczęliście − niż byś to robiła
później gdy zadania będą o wiele trudniejsze
10 sty 15:10
kamila: jak macie tak pisac to lepiej ugryzcie sie w jezyk i wogole nie piszcie...
10 sty 15:18
wredulus_pospolitus:
Może masz rację ... może daremne jest uświadamianie Ciebie.
Może lepiej po prostu nie psuć Ci niespodzianki jakie życie Ci przygotuje gdy z matury z
matematyki osiągniesz zawrotny wynik 33% (oby) i nawet na psychologię będziesz miała problem
się dostać.
A może uważasz, że tego teraz się nie nauczysz ... ale na miesiąc przed maturą to zrozumiesz
logarytmy w 3 minuty.
10 sty 15:22
kamila: samych logarytmow na maturze nie ma i to ze nie potrafie tego zrozumiec to nie znaczy ze masz
mi tu wypisywac nie wiadomo co......
10 sty 15:30
10 sty 15:38