trygonometria
Paula:

PROSZE O POMOC

w trojkacie prostakatnym ABC gdzie /BC/ = 3 i /AC/ = 5 sinus kąta
ostrego β jest rowny :
a)
34
b)
434
c)
3√3434
d)
5√3434
Sposrod odpowiedzi a,b,c,d wskaz prawidlowa popierajac obliczeniami
19 paź 18:09
tim: Oblicz dł☺ugość boku AB z tw. Pitagorasa.
| | długość boku naprzeciw kąta | |
sinus α = |
| |
| | przeciwprostokątna | |
19 paź 18:10
Paula: mozesz mi pomoc bo obliczylam i wyszedl mi inny wynik niz w odp
19 paź 18:25
Paula: Paula:
PROSZE O POMOC w trojkacie prostakatnym ABC gdzie /BC/ = 3 i /AC/ = 5 sinus kąta
ostrego β jest rowny :
a) 34
b) 434
c) 3√3434
d) 5√3434
Sposrod odpowiedzi a,b,c,d wskaz prawidlowa popierajac obliczeniami
21 paź 14:59
Bogdan:
Tu są wskazówki
397
21 paź 15:05
Paula: trygonometria
Paula:
PROSZE O POMOC w trojkacie prostakatnym ABC gdzie /BC/ = 3 i /AC/ = 5 sinus kąta
ostrego β jest rowny :
a) 34
b) 434
c) 3√3434
d) 5√3434
Sposrod odpowiedzi a,b,c,d wskaz prawidlowa popierajac obliczeniami
21 paź 17:46