matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
magdalena112:
zapisz w postaci iloczynowej a)y=2x
2
+3x+1 b)y=2x
2
−3x+4
7 sty 19:14
Shink:
siemka liczysz deltę a pozniej podstawiasz do tego wzoru y=a(x−x
1
)(x−x
2
) i tutaj link do tego tematu
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
7 sty 19:35