matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie proszę
verka000:
1) Sporządź wykres funkcji oraz wyznacz ich zbiory wartości. f(x)=x
2
−6x+5 f(x)=−2x
2
−x+6 f(x)=−5x
2
+3x+2 2) Określ współrzędne wierzchołka, rozwiąż nierówność. x
2
−3x+2>=0 4x
2
−12x+5<0
6 sty 19:39
sushi_ gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/230385.html
6 sty 19:40