matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że
Adrian:
Wykaż, że log
2
3+log
32
5=log
2
3
5
√
5
6 sty 12:57
Kaja:
log
2
5
log
2
5
1
log
2
3+
=log
2
3+
=log
2
3+
log
2
5=
log
2
32
5
5
=log
2
3+log
2
5
1
5
=log
2
(3*
5
√
5
)=log
2
3
5
√
5
6 sty 13:03
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
6 sty 13:04