matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Adrian:
1
Rozwiąż równanie log
3
x=log
9
3
6 sty 12:53
Kaja:
zał. x>0 log
3
x=−2 3
−2
=x
1
x=
9
6 sty 12:54
Eta:
x>0 log
1/3
9= −2
1
to: log
3
x= −2 ⇒ x= 3
−2
=
9
6 sty 12:55
Adrian:
Dziena
6 sty 12:56
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
6 sty 13:05