pomoc pilne
beatris: 1)Uprość wyrażenie: −9(2m−3)+(m−3)
3−(m+2)(m−2)−m
3 następnie oblicz jego wartość dal m =
√3
| | 3x4−27 | |
2)Okreś dzielną wyrażenia: |
| i sprawdz je do najprostszej postaci.
|
| | x2−3 | |
3)Liczby a i b przy dzieleniu przez 4 dają tę samą resztę równa 1. uzasadnij, że różnica
kwadratów liczby a i b jest podzielona przez 4.
19 paź 14:19
Eta:
Kłaniają się wzory uproszczonego mnożenia!
Masz je napewno w zeszycie i w podręczniku oraz kliknij tu
55
Popracuj troszką sama

podaj wyniki , sprawdzimy
19 paź 14:27
beatris: weż jak możesz to jej rozwiąz prosze
19 paź 14:28
Eta:
Najpierw zadaj sobie odrobinę trudu , to naprawdę jest łatwe

Podaj jak rozwiązujesz , sprawdzimy i pomożemy!
Nie mogę Ci pisać gotowców , bo to tylko Ci zaszkodzi , a ma pomóc
19 paź 14:34
beatris: 2)3X4 − 27 + X2 −3= X3(3−27)+(X−3)=X2(3−9)(X−3)=X(X−3)(X+3)
19 paź 15:15
beatris: a2+ b2=1 2+2=4 / 4=1
19 paź 15:17
beatris: −9(6m+53)=−9(6+√3=53) =−9(15−25)=− 9 +10=1
19 paź 15:22
beatris: Prosze o pomoc
19 paź 15:33
Charles: a) mi się nie chce liczyć

⇒ Eta ma świętą rację. Trzeba samemu liczyć, nastepnie
pokazać swoje rozwiązania, a na forum ktoś skoryguje jeżeli coś nie zgadzałoby się.

b) R \ {
√−3;
√3}
19 paź 15:48
Charles: sorry tam minus przed pierwiastkiem powinien być, fatalnie kuje to oko
19 paź 15:49
beatris: to pomuści ja tego nieczaje
19 paź 15:50
beatris: o pomożecie rozwiązać te zadania plis
19 paź 15:53
beatris: −9(6m+53)=−9(6−√3=53) =−9(3−25)=− 9 −22=−31
19 paź 15:58