wykres funkcji
olka: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=|x−1|−3 o dziedzinie D=<−3;4>. na podstawie wykresu funkcji f(x)
naszkicuj wykres funkcji g(x)=f(2+x) i podaj jej dziedzinę . Pierwszą część zadania zrobiłam i
nie wiem jak zrobić drugą. Chodzi mi tylko o to żebyście napisali czy teraz ten wykres f(x)
mam przesunąć w górę o dwie jednostki czy w prawo lewo lub dół
5 sty 12:29
Ajtek:
g(x)=f(2+x)=f(x+2)
Teraz jaśniej już?
5 sty 12:41
olka: no taka głupia to ja nie jestem . pytanie jest inne
5 sty 12:42
Ajtek:
O dwa w lewo

.
5 sty 12:44
5 sty 12:47