logarytmy
kamil001:
log74+ 2 log73
4 sty 12:43
ZKZ: Znamy wzory ?
4 sty 12:44
kamil001: no właśnie nie bardzo wgl nie było mnie na lekcjach ostatnio byłem chory i nic nie wiem
4 sty 12:45
ZKZ: https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html zapoznaj sie z tym . Do wtorku masz duzo czasu
Patrz na 4 i 6 wzor od gory
log
74+2log
73=log
74+log
73
2=log
74+log
79=log
7(4*9)=log
736
A moze mialo byc przy podstawie 6 a nie 7 ?
4 sty 12:52
kamil001: nie, na pewno miało być 7. nie wiem czy dobrze obliczyłem, ale wynik wyszedł mi log736
4 sty 12:55
kamil001: nie, na pewno miało być 7. nie wiem czy dobrze obliczyłem, ale wynik wyszedł mi log736
4 sty 12:55
J: I tak ma być
4 sty 13:00