Proszę o pomoc pilne.
Kuba: Oblicz najmniejszą oraz największą wartość funkcji kwadratowej w podanym przedziale:
a. f(x)= 15(x−4)2+9 ,x należy do <12;1>
b. f(x)= 0.3(x+3)(x−5) ,x należy do <0;√3>
c. f(x)= −x2+2x+5 ,x należy do <0;3>
3 sty 10:59
3 sty 11:32
Aga1.:

c)
Z rysunku widać,że
y
max=q=6 dla x=1
y
min=f(3)=2
3 sty 17:38
ZKZ: Aga1 fajnie narysowane ale oni mieli na lekcji to pokazane i wyjasnione . Nie uwazasz
3 sty 17:44
Aga1.: Witaj ZKZ.
Też tak uważam.
Może ktoś chciał gotowca ?
Nie dostał, bo wszystko musi policzyć.
3 sty 18:00
ZKZ: 
Niech liczy
3 sty 18:01