2 sty 20:35
adaś:
2 sty 20:43
adaś: /

?
2 sty 20:51
adaś:
2 sty 21:04
2 sty 21:19
adaś: no właśnie x0 jest tak chyba żle wyliczone,nie powinno być jeszcze +1?
2 sty 21:36
adaś:
2 sty 21:55
ZKS:
a) dla x = 1 funkcja f(x) przyjmuje wartość (bierzemy tylko x ∊ N ponieważ n ∊ N)
f(1) = 61 + 15 − 425000 < 0
f(2) < 0
f(3) < 0
f(4) < 0
f(5) < 0
f(6) < 0
f(7) < 0 ⇒ n = 7
f(8) > 0 ⇒ n + 1 = 8
Między liczbami 7 oraz 8 znajduje się miejsce zerowe funkcji f(x).
2 sty 22:18
adaś: i tak samo można z przykładem b?
2 sty 22:33