Równanie
ROBERTO: Ma ktoś chęć zrobić równanie

x
3 + 5x
2 + 6x = 0
x(x
2+5x+6)=0
1 sty 23:30
Radek:
Oj kolego ale to zwykła Δ jest
1 sty 23:31
ROBERTO: Jakąś zawiechę noworoczną złapałem,

czyli odp: x1=0, x2=−3, x3=−2
1 sty 23:37
Ajtek:
ROBERTO sprawdź sam poprawność rozwiązania

.
1 sty 23:43
bezendu:
x3+5x2+6x=0
x(x2+5x+6)=0
x(x+3)(x+2)=0
x=0 lub x=−3 lub x=−2
1 sty 23:48
ROBERTO: Policzyłem, tylko impulsu potrzebowałem. Dzięki
1 sty 23:48
Ajtek:
Powodzenia
Roberto 
.
bezendu, że Ty wiesz, to ja wiem

.
1 sty 23:49
bezendu:
A ja
Ajtek wiem, że Ty wiesz
1 sty 23:50
ROBERTO: O! bezendu szybciej i łatwiej to zrobileś

Dzięki.
A ja Δ itd. liczyłem
1 sty 23:51
Ajtek: 
.
1 sty 23:52
Ajtek:
ROBERTO, jak nie masz wyczucia, to liczysz Δ. To nie jest błąd.
1 sty 23:52
ROBERTO: Ale tak łatwiej i prościej

Dzięki !
1 sty 23:54
bezendu:
Trening czyni mistrza, przerobisz kilka przykładów to w pamięci policzysz wszystko.
1 sty 23:54
ROBERTO: Mam nadzieje

Robie dalej.
1 sty 23:55
Ajtek:
Działaj
ROBERTO 
.
1 sty 23:56
ROBERTO: Trzeba działać bo do maja mało czasu kruca bomba
1 sty 23:57
bezendu:
1 sty 23:57
5-latek: Ajtek
bezendu skorzystal z wolframa i dlatego tak szybko policzyl
2 sty 11:15
olo: Takie równanie są tak popularne, że na pamięć się zna ich rozwiązania

Pomagają wzory Viete'a
w szybkim rozwiązywaniu takich równań
2 sty 11:20
bezendu:
Muszę Cię zmartwić 5−latku bo nie używam wolframalpha
2 sty 16:18
5-latek: czesc
bezendu to szkoda ze nie uzywasz
Moze zacznij uzywac . Na studiach jak znalazl
2 sty 16:24
bezendu:
Cześć, jak będę na studiach to będę korzystał, teraz wystarczy mi prosty kalkulator.
2 sty 16:32
ROBERTO: Ma ktoś ochotę to chrupnąć
| | 1 | | 1 | |
Wykaż że liczba x= |
| + |
| −√3 jest całkowita. |
| | √3+√2 | | √2+1 | |
2 sty 20:01
2 sty 20:03
ROBERTO: chrupnełem i NIC, nie pomogło
2 sty 20:12
bezendu:
Bo słabo coś chrupiesz
2 sty 20:13
ROBERTO:
| | √3−√2 | | √2−1 | |
Mam taką postać X= |
| + |
| − √3 i jak wykazać teze zadania  |
| | 3−2 | | 2−1 | |
2 sty 20:42
5-latek: a ile to jest 3−2? i to samo 2−1?
2 sty 20:45
bezendu:
√3−
√2−1+
√2−
√3=−1∊C
C.N.W
2 sty 20:45
Eta:
2 sty 20:47
bezendu:
?
2 sty 20:49
ROBERTO: Podziękował
2 sty 20:49
Eta:
Niech sam "chrupie"
2 sty 20:49
2 sty 20:50
ROBERTO: Eta!?

Zawsze mi pomagałaś a teraz tylko sam i sam niech chrupie
2 sty 20:54
bezendu:
A co
Eta ma za Ciebie maturę pisać

?
2 sty 20:55
ROBERTO: Pisać nie, ale pomóc w nauce to zawsze miłe z jej strony
2 sty 20:57
Eta:
@
bezendu .... które

robaczywe?
2 sty 20:58
Ajtek:
ROBERTO, czasami cisza jest najlepszą pomocą. Dlaczego? Ano dlatego, że zmusza do
myślenia.
Witam
Eta, bezendu 
. Z małolatkiem się już dzisiaj dwa razy witałem
2 sty 20:58
Eta:
Hej
Ajtek łap ...
2 sty 20:59
bezendu: Cześć
Eta oblicz prawdopodobieństwo
2 sty 20:59
Ajtek:
Dzięki
Eta 
.
2 sty 21:00
Eta:
0,5
2 sty 21:00
ROBERTO: Ja uważam że wskazówki są nie zastopione.
I za nie wszystkie jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczny
2 sty 21:00
bezendu:
Ani jedno ani drugie nie jest
2 sty 21:02
Ajtek:
Eta 0,5

Jeszcze po sylwestrze trzyma

...
2 sty 21:04
adaś: hej Eta,czy mógłbym Ci zadać kilka pytań odnośnie zadań,przynajmniej o nakierowanie?
2 sty 21:05