Dla jakiej wartości parametru m wyrazy
anka23: Dla jakiej wartości parametru m wyrazy
23, m+1, 32
są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego
31 gru 01:24
31 gru 01:28
anka23: dziękuje bardzo. też tak myślałam tylko chciałam się upewnić.
31 gru 01:34
daras: to moze zacznij chodzić do drugiego liceum i sprawdź czy tam tak samo uczą ?
31 gru 07:03
anka23: wyliczyłam to, ale wyszło m=0 lub m=2 i nie wiem czy to zero może być, czy spełnia warunki
zadania
10 sty 11:39
wredulus_pospolitus:
m=2 jest nierealnym wynikiem ... coś źle musisz mieć
10 sty 12:03
wredulus_pospolitus:
sprawdzić nie potrafisz

podstaw te m i zobacz czy będzie to ciąg geometryczny czy też nie
10 sty 12:03