Stefan: Spośród liczb 245, 336, 427, 518 która jest największa aa która najmniejsza?
5 paź 18:00
asd: proscizna.
start - programy - akcesoria - kalkulator ! Przełanczasz na NAUKOWY a nie
standart i tam masz takie cos √x i poprostu dajesz np 2 teraz to √x i 45 dajesz ok
czy tam = i masz...
5 paź 20:42
Jakub:
2
45 = (2
5)
9 = 32
9
3
36 = (3
4)
9 = 81
9 <- największa
4
27 = (4
3)
9 = 64
9
5
18 = (5
2)
9 = 25
9 <- najmniejsza
Korzystałem zew wzoru na potęgowanie (a
x)
y = a
x*y potęgi ze strony
186
5 paź 21:04