matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie utworzyć postać ułamka (1-x)ln(1-x)
Emily:
Pomóżcie utworzyć postać ułamka (1−x)ln(1−x)
29 gru 23:05
pigor:
...,
chyba ci potrzebny do Hospitalla , no to tak :
ln(1−x)
∞
lim
x→1
(1−x) ln(1−x) = lim
x→1
= [
] = H= ...
1
1−x
∞
29 gru 23:56
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/229272.html
pigor
zerknij tu
29 gru 23:57