matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierz
zadanie:
rozwiaz podane rownania poslugujac sie macierzami odwrotnymi
2 1
1 1
1 3
−1 1
5 3
2 2
*X*
=
2 1
1 1
niech: M=
; detM=1
1 −1
−1 2
M
−
1
=
1 3
−1 1
1 −1
−1 2
5 3
2 2
X*
=
*
1 3
−1 1
3 1
−1 1
X*
=
jezeli to jest dobrze to co dalej trzeba zrobic?
29 gru 19:00
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/229249.html
29 gru 19:02