??
BlackStar: Wskaz rownanie prostej rownoleglej do prostej o rownaniu y= 4x−5
A) 1/4x + 2 b) y= 4x+3 c) y= − 1/4 −5 d) y= −4x +3
29 gru 12:28
Kaja: a współczynniki prostych równoległych jaki warunek spełniają?
29 gru 12:29
Kaja: współczynniki kierunkowe oczywiści
29 gru 12:30
BlackStar: ale ze co

?
29 gru 15:50
29 gru 15:51
dero2005:
y = 4x−5
y = ax + b
a = 4
przy prostych równoległych współczynniki a muszą być równe
porównaj jakie współczynniki są w odpowiedziach
29 gru 15:54
BlackStar: odp b?
29 gru 15:58
Janek191:
29 gru 16:00