matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
Mariusz:
uprościć wyrażenie a,b,c,p,q − wektory a
2
+3ab −2bc +1 a=4p−q b=p+2q c=2p−3q p=4 q=1 ∡(p,q) =
π
2
znam odpowiedz ale nie wiem jak rozwiazac, prosze o wyjasnienie
27 gru 18:27
daras:
naucz się rozwiązywać nie znając odpowiedzi
https://matematykaszkolna.pl/strona/1629.html
27 gru 20:10